Femmy Korting

Steinmetz - Asterdorp (DEF!)
Is de vrouw in het witte schort Femmy Korting?

Op de omslag van Asterdorp staan kinderen die spelen in de zandbak. Hun begeleidster is een jonge vrouw in een wit schort. ‘Dat is mijn moeder’ schrijft een verraste Rita Verbruggen uit Delft mij.

Femmy Korting, zo heette haar moeder. Als jong katholiek meisje, wonende in de 1e Helmerstraat, was ze rond 1932 actief in het kinderwerk op Asterdorp. Zoveel is zeker, dat had ze haar dochter vroeger zelf verteld. Maar Rita’s zus twijfelt: is het echt moeder? Als bijdrage aan de identificatie stuurt Rita Verbruggen twee foto’s mee uit het familiealbum. Plaatjes uit de zandbak uiteraard, want dat was het domein van de katholieken. Lees meer hierover in hoofdstuk 6, ‘De zinkput en de asocialen’. Mensen die mee willen puzzelen, verwijs ik naar de originele foto.

IMG_2509 3
Femmy Korting temidden van de kinderen
IMG_2510
Rechts Femmy Korting

Een gedachte over “Femmy Korting”

Laat een reactie achter